JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Om Förvaltningsrätten i Uppsala

Förvaltningsrätten i Uppsala är en mellanstor domstol med ca 60 anställda. Domstolen har en viktig samhällsuppgift i att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Domstolen handlägger ca 500 måltyper, varav de vanligast förekommande är bistånd, socialförsäkring, skattemål och tvångsvårdsmål. För att uppnå målen för verksamheten arbetar vi aktivt med utvecklingsfrågor och vi strävar efter att vara en modern arbetsplats med ett öppet och transparent arbetsklimat där våra engagerade och kunniga medarbetare trivs. Vi strävar efter att alla medarbetare ska få en god kompetensutveckling och vi vill gärna tillvara ta de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.

Domstolen är organiserad i två dömande enheter, en administrativ enhet samt en kanslienhet.

Om tjänsten

Domstolen söker nu en eller flera domstolshandläggare till kanslienheten.

Arbetsbeskrivning

Som domstolshandläggare på kanslienheten har du den viktiga uppgiften att sköta den administrativa delen av målens handläggning, från det att de kommer in till dess att de är avslutade. En stor del av handläggningen i målen sker digitalt. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot och registrera handlingar, skicka föreläggande och andra handlingar till parter, kalla till förhandling och expediera domar samt förbereda målen för arkivering. Som domstolshandläggare kommer du att arbeta med många arbetsuppgifter parallellt och ibland med korta tidsfrister. Arbetet innebär också många kontakter både internt och externt.

Det kan även bli aktuellt att periodvis vara behjälplig som driftsstöd avseende domstolens IT-miljö samt med personaladministrativa arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer

För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du har gymnasieutbildning. Det är vidare en nödvändighet att du har en hög grad av datorvana eftersom stor del av handläggningen sker digitalt och du därför behöver känna dig trygg med datorn som ditt främsta arbetsredskap. Du ska ha arbetat med administration eller på en myndighet.

För att trivas på kanslienheten behöver du tycka om att samarbeta i team men även kunna arbeta självständigt. Du ska kunna ta ansvar och organisera ditt arbete såväl enskilt som tillsammans med arbetsgruppen. Det är också viktigt att du har ett gott omdöme och trivs med att ge service. Eftersom arbetet stundtals sker under stor tidspress är det viktigt att du är stresstålig och har lätt för att prioritera mellan arbetsuppgifter med bibehållet gott humör. Självklart utför du arbetsuppgifterna noggrant och med hög kvalitet. Eftersom arbetet innebär många kontakter såväl muntliga som skriftliga behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 2
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-24
Arbetsgivarens referensnummer: FUP 2019-59
Ansök här

Kontakt

Eva Ramm-Ericson, kanslienhetschef
018-431 63 20

Siv Eriksson, ST
018-431 63 06

Ann-Sofie Mattsson, ST
018-431 63 09


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Uppsala