JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domarnämnden söker vice ordförande i Övervakningsnämnden i Karlstad

Arbetsbeskrivning

Övervakningsnämnderna har en central funktion när det gäller övervakning av den som har dömts till skyddstillsyn eller som står under övervakning efter villkorlig frigivning. Nämnden fattar bl.a. beslut om åtgärder för personer som misskött sig under övervakningstiden. Det finns totalt 28 nämnder runt om i Sverige. 

Ordförande och vice ordförande i nämnderna utses av Domarnämnden. Vice ordföranden tjänstgör i ordförandens ställe när denne inte kan närvara. I varje nämnd finns dessutom tre övriga ledamöter som utses av landstings- eller kommunfullmäktige. Nämnden biträds av en sekreterare. 

Domarnämnden söker nu vice ordförande i Övervakningsnämnden i Karlstad med tillträde snarast. Nämndens verksamhetsområde omfattar kommunerna Arvika, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Säffle, Torsby och Årjäng.

Kvalifikationer 

För att komma ifråga för tjänsten ska du vara lagfaren och ha erfarenhet av arbete som domare.

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

 

Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Läs mer

OBS! Ansökningstiden har förlängts.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Tillträde: Snarast. Förordnandet avser i första hand tiden t.o.m. 31 december 2019.
Sysselsättningsgrad: 0

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-24
Arbetsgivarens referensnummer: 7-2019
Ansök här

Kontakt

Susanne Widlund, Ordförande,
054-14 84 44

Johanna Sköld, Föredragande i Domarnämnden,
08-561 669 56


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.